Senaste nytt

Vi behöver fler VVS-Projektörer/konstruktörer

Vi behöver bli fler och söker dig som har tidigare erfarenhet av VVS. Du har god samarbetsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Vi ser också att du är ambitiös, noggrann och strukturerad. Tjänsten avser heltid med placering i Karlstad. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Sök tjänsten genom att maila ett brev om dig själv och ditt cv till info@vvsplan.se. Vi ser fram mot din ansökan!

Kontaktpersoner
Jan Svanegård 070-575 38 27
Tommy Jansson 070-432 60 90

 

Läs mer »
Vidareutveckling av verksamhetssystem pågår

Under 2019 har vi drivit ett projekt inom VVS Plan med för att vidareutveckla våra verksamhetssystem enligt gällande ISO normer. Målet är att framtiden genomföra en ISO-cerifiering. Det gäller både kvalitets- och miljöområdet.  Arbetet startades med en konferens under ett par fina dagar i Branäs i början av året. Hela företaget var samlade och mycket diskussioner och planering lade grunden för det fortsatta arbetet under året.

Visa mer »

Läs mer »
Kommuner i Karlstadregionen satsar på upprustning och nybyggnation av skolor

Ett kraftigt ökande antal elever och ett stort underhållsbehov gör att kommunerna ser över sitt skolbestånd. Det viktigaste i satsningen är att man behöver öka tillgängligheten och få fräschare skollokaler.

VVS Plan har fått förtroendet att arbeta i flera av dessa projekt. Bland annat Sundstagymnasiet, nya Fredricelundsskolan, Vikstaskolan i Kil och flera skolor på Hammarö.

Visa mer »

Läs mer »
Ny resurs på VVS PLAN

Den 1 september började Tommy Jansson hos oss som personal-/kontorschef. Han kommer även arbeta som VVS-projektör, men också med projekteringsledning och energi- & installationssamordning.

Närmast kommer Tommy från Consto AB, där han jobbat med just projekteringsledning och energi & installationssamordning. Med sin erfarenhet från entreprenadsidan har han extra bra förståelse för hela byggprocessen och full koll på vad som förväntas från beställarna.

Tommy har en magisterexamen i Energi- & Miljöteknik från Karlstads Universitet och har även under ett antal år arbetat som lärare på programmet.

Vi önskar Tommy varmt välkommen!

Läs mer »
Rosenborgsskolan Södertälje

Rosenborgsskolan preliminärt certifierad enligt Miljöbyggnad Silver

Södertälje kommuns fastighetsbolag Telge Fastigheter satsade på att certifiera Rosenborgskolans nya grundsärskola med Sweden Green Building Councils certifikat Miljöbyggnad*, vilket bland annat innebär hårdare krav på inomhusmiljö, materialval och energianvändning än vad som är normal byggpraxis.

Nu har projektet tilldelats en preliminär certifiering på silvernivå.

Rosenborgsskolan är en grundsärskola i Södertälje där vi har agerat projekteringsledare samt haft ansvar för miljöbyggnadssamordningen. Utöver själva miljöbyggnadssamordningen har vi projekterat VS och utfört beräkningar för energi, värmeeffektbehov, solvärmelast, termiskt klimat (sommar och vinter) samt dagsljus.

*Certifieringen Miljöbyggnad är ett av de vanligaste certifieringssystemen för byggnader i Sverige. För att en byggnad ska hålla för en certifiering ställs krav på inomhusmiljön, energieffektiviseringskriterier och vilka material som använts.

Rosenborgsskolan Södertälje

Rosenborgsskolan Södertälje

Läs mer »
Pågående projekt

Karlstad kommun möter behovet av fler skolplatser och bygger en helt ny skola på Färjestad som ersätter den befintliga. Det ska bli en grundskola med plats för 750 elever.

Detta är ett partneringprojekt tillsammans med Peab, Energi & fastighet och LG Contracting.
VVS Plan arbetar med projektering för ventilation och röranläggning.

Byggstarten är i april 2020 och beräknas vara klart under hösten 2022.
Kils kommun bygger ny skola. Nya Vikstaskolan kommer att rymma 525 elever. Det kommer att bli en modern grundskola med flexibla och ändamålsenliga lokaler.

Projektet genomförs tillsammans med Bravida.
VVS Plan sköter rörprojekteringen.

Projektstart är hösten 2019 och beräknas vara klart under hösten 2022.
KONTAKT

VVS PLAN AB
Blockgatan 10
653 41 Karlstad
Tel 054-15 65 45

Kvarnåsgatan 5
67230 Årjäng
Tel 0573-71 10 20

Org.nr 556804-1007
info@vvsplan.se